Firma DaviLot

In 2011 is firma DaviLot opgericht door Constantijn Bonebakker. Na een korte focus op de verkoop van houten kinder speelgoed uit Tsjechië ben ik begonnen met de import en verkoop van elektrisch aangedreven kruiwagens uit Tsjechië. Omdat ik zelf veel met kruiwagens werk sprak het concept mij direct aan. Bij het eigen gebruik van de elektrische kruiwagen begonnen mij steeds meer zaken op te vallen die voor verbetering vatbaar waren. Helaas wilde de Tsjechische fabrikant geen gehoor geven aan mijn wensen.

Samenwerking Altrad Fort, Tiel

In 2015 ben ik gaan samenwerken met Altrad Fort in Tiel. Samen met Altrad heb ik vorm kunnen geven aan de E-PowerBarrow elektrisch aangedreven kruiwagens. Tegen alle verwachting in duurde de ontwikkeling twee jaar en aanvang 2017 stond de E-PowerBarrow klaar voor de introductie. 

E-PowerBarrow in 2020

Het is nu 2020 en inmiddels staat de kruiwagen in heel Europa. Van Noord-Zweden tot aan zuid Spanje, van Ierland tot Slowakije. 

Uitbreiden assortiment

Het assortiment elektrisch aangedreven producten nam in de tijd ook toe. Mini-Dumpers, mini-rupsdumpers en veegmachines werden toegevoegd.

Aandrijftechniek

Omdat de aandrijftechniek van de kruiwagen de interesse wekte van verschillende mechanisatie bedrijven ontwikkelde zich een hele nieuwe markt waarbij lage toeren en een hoog koppel de kenmerken werden. Naast de elektrische gereedschappen werken wij ook aan een nieuwe reeks e-drive sets die onder andere veel gebruikt worden in de kwekerij techniek. 

Strategic alliance partner Taiwan

Voor de ontwikkeling van de elektronica zijn wij, we zijn inmiddels met meer, een strategische samenwerking aangegaan met een partner in Taiwan. Onze partner beschikt niet allen over technische know-how op het gebied van ontwikkeling maar heeft ook eigen productie faciliteiten in China. Op deze manier kunnen wij onze verregaand ondersteunen bij het gebruik van onze E-Drive sets.